Hromadná havária na dialnici do Košíc

03.03.2010 Prešov

V čase od 06.35 h dňa 3.3.2010 do 06.50 h došlo na dialnici D1 smer Prešov - Košice k dopravnej nehode viacerých OMV
Skutkový stav sa preveruje hliadkou KDI. Z uvedeného dôvodu žiadame o zvýšenie opatrnosti na dialnici.

Doplnené:

Na dialnici D1 smer Prešov Košice došlo k uzavretiu uvedeného smeru z dôvodu hromadnej dopravnej nehody. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove informoval TASR, že na miesto vyslali dve hasičské posádky. Podľa ich prvých hlásení sa do kolízií dostalo vyše 20 osobných áut, pričom niekoľko ľudí utrpelo ľahké zranenia.

Prešov 3. marca (TASR) – Pri reťazovej dopravnej nehode, ku ktorej došlo dnes ráno pred 7. hodinou na diaľnici D1 za výjazdom na Lemešany, okres Prešov, v smere do Košíc, sa ľahko zranili tri osoby. Jednu z nich previezli do košickej a dve do prešovskej nemocnice.
\"Na oddelenie úrazovej chirurgie boli privezení dvaja muži. Obaja boli ošetrení ambulantne, nakoľko išlo o ľahké zranenia, \" uviedla pre TASR hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Drahoslava Skopárová.
Približne na 400-metrovom úseku diaľnice sa do kolízií dostalo asi 25 motorových vozidiel. Prešovská krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová informovala, že príčiny nehôd dokumentujú policajti okresného a krajského dopravného inšpektorátu. Z tohto dôvodu bude až do odstránenie následkov uzavretý úsek diaľnice a doprava smerom do Košíc je odklonená cez okolité obce.
Viacerí oslovení účastníci dopravnej nehody TASR potvrdili, že diaľnica bola zľadovatená, na tomto úseku bola hmla a znížená viditeľnosť.
\"Videl som dopravnú nehodu, vedľa bol kamión, ktorý spomaľoval, snažil som sa ubrzdiť, vyhnúť sa mu. To sa mi nepodarilo a nabúral som do zvodidiel a následne do dodávky. Cesta bola úplne zľadovatená, kĺzali sme sa všetci, proste katastrofa, \" povedal 19-ročný Košičan.
Ďalší vodiči rovnako uvádzali, že havarovali, keď sa snažili vyhnúť brzdiacim alebo stojacim vozidlám.

Doplnené:

Úsek diaľnice D1 smerom do Košíc sprejazdnili o 13.35 h

Prešov 3. marca (TASR) – Uzatvorený úsek diaľnice D1 v smere z Prešova do Košíc, kde sa dnes ráno stala hromadná dopravná nehoda, sprejazdnili o 13.35 h. Informovalo o tom operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Dokumentovanie a následné odstraňovanie následkov nehôd trvalo viac ako šesť hodín.

Hovorkyňa PZ:

Prešovskí diaľniční policajti pri dnešnej hromadnej zrážke vozidiel na diaľnici D1 v smere z Prešova do Košíc zadokumentovali 7 dopravných nehôd a 3 škodové udalosti.
Zo 7 nehôd 5 bolo riešených v blokovom konaní a dve budú dané na riešenie do správneho konania. Ani u jedného z vodičov policajti nezistili pri dychovej skúške požitie alkoholu. Celková predbežná škoda u týchto 7 nehôd je odhadnutá na 75 000, - Eur.
Dodatočne na lekárskom ošetrení boli ešte dve osoby, takže spolu sú 3 soby zranené ľahko a dve ošetrené.

pplk. Dr. Fečová
hovorkyňa KR PZ Prešov
 

Vyberte región

mark